Despre sistemul Bag in Box

Dupa un inceput destul de discret, sistemul de ambalare Bag in Box (BIB) cunoaste, dupa un anumit numar de ani, o evolutie spectaculoasa. Solid, practic, economic si ecologic vine sa inlocuiasca cu succes recipientele clasice destinate transportarii vinului, sucului, laptelui si altor produse alimentare si non alimentare, de la producator la consummator, putand in unele cazuri sa concureze chiar si cu vinul ambalat in recipient de sticla.

Sistemul este simplu si facil de utilizat de catre orice categorie de consumatori fiind format dintr-o cutie de carton si o punga de polietilena multistrat cu un robinet atasat. Nimic mai simplu de utilizat: este suficienta deschiderea robinetului pentru a permite lichidului din interior sa curga in cantitatea dorita. Pentru vin, de exemplu, permite dupa deschidere o viata de raft de pana la 2 luni fara alterarea/oxidarea produsului.

Inventia este Americana, mosternire a programului spatial al NASA. Daca initial era destinat pentru stocarea unor produse de uz industrial, viticultorii australieni au fost cei care i-au gasit o noua utilizare sistemului Bag in Box undeva in jurul anilor 1960 – 1970.

Leave a reply